Llenguatge i Ensenyament de les Ciències

114

Comunitat d’investigadors i professors de secundària interessats en com fer, pensar i parlar la ciència en un món ple de reptes.

Inici

El grup de recerca i innovació LIEC som part d’un grup de recerca consolidat ACELEC- Activitat Científica Escolar, Llenguatge Eines i Comunicació (referència 2017SGR1399) per l’AGAUR. Els nostres integrants provenen tant de la universitat com de centres d’educació secundària i compartim certes inquietuds sobre com s’aprèn ciències.

Més concretament, el nostre interès es focalitza en investigar els processos mitjançant els quals els alumnes participen en i transfereixen les pràctiques científiques, el que equival a investigar els processos de desenvolupament de les  competències científiques d’ús de proves per argumentar, modelització i indagació científica.

L’espai que genera el LIEC pensem que és indispensable per fer una recerca de qualitat i que els seus productes arribin a tothom que estigui interessat en millorar la seva pràctica docent. A més, creiem fortament en la importància de la innovació en el nostre àmbit que intentem visualitzar compartint materials didàctics i articles divulgatius on els posem a prova.

Meet Seven Snacks Collection!

In facilisis, mi id mollis accumsan, massa ante placerat urna, id dignissim magna quam sed metus. Duis pellentesque massa nec dapibus tempus. Etiam venenatis odio vestibulum purus lacinia, vitae scelerisque lacus consequa luctus vel turpis nec – placeratt.

Vestibulum at tempus massa. Etiam molestie magna odio, non tristique risus pellentesque a. Duis purus nisi, luctus vel turpis nec, placerat lacinia odio. Aliquam sit amet pretium augue, vel porttitor ante!

Porttitor ante – proin nisl risus tincidunt sedenim!

Etiam venenatis odio vestibulum purus lacinia, vitae scelerisque lacus consequat.

Vestibulum at tempus massa. Etiam molestie magna odio, non tristique risus pellentesque a. Duis purus nisi, luctus vel turpis nec, placerat lacinia odio. Aliquam sit amet pretium augue, vel porttitor ante. Proin nisl risus, tincidunt sed rutrum nec, imperdiet ac enim.

Morbi faucibus eros tellus, et faucibus enim euismod ac. Aliquam erat volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In eget mollis risus.

In facilisis, mi id mollis accumsan, massa ante placerat urna, id dignissim magna quam sed metus. Duis pellentesque massa nec dapibus tempus. Etiam venenatis odio vestibulum purus lacinia, vitae scelerisque lacus consequat.

Aliquam sit amet pretium augue, vel porttitor ante. Proin nisl risus, tincidunt sed rutrum nec, imperdiet ac enim.

Morbi faucibus eros tellus, et faucibus enim euismod ac. Aliquam erat volutpat.

Qui som?

Professora honorífica de la Universitat Autònoma de Barcelona

Publicacions

View details
Anna Marba

Professora Agregada de la Universitat Autònoma de Barcelona

Publicacions

View details

Professora honorífica de la Universitat Autònoma de Barcelona

Publicacions

View details

Professora Titular de la Universitat Autònoma de Barcelona

Publicacions

View details

Professora Emèrita de la Universitat de Barcelona

Publicacions

View details

Cap del Departament de Didàctica de la Matemàtica i de les Ciències Experimentals

Publicacions

View details

Aquí van las cajas con las personas

La revista Enseñanza de las Ciencias organitza el XI Congreso de Investigación en Didáctica de las Ciencias

Volem compartir la carta d’informació que ens han fet arribar des de la revista Enseñanza de las Ciencias per participar al XI Congreso de Investigación en Didáctica de las Ciencias: Estimados/as amigos/as, Del 7 al 10 de septiembre de 2021 se celebrará el XI Congreso de Investigación en Didáctica de las Ciencias, que organiza la…

XXII Conferència de Filosofia 3/18: Filosofar i avaluar: què hi ha en comú?

El proper divendres dia 22 de maig a les 18h us convidem a escolar parlar a Neus Sanmartí en la que serà la conferència central de la XXII Confèrencia de Filosfia 3/18. L’accés és gratuït a través del canal de Youtube: https://www.youtube.com/user/ElcanaldelGrupIREF

Fer Ciència a Casa – Recursos del Projecte 12-15

Tot i que ja vam compartir amb vosaltres el projecte 12-15. Us volem compartir els recursos que podeu utilitzar com a suport de les Unitats Didàctiques que apareixen. Només heu d’accedir a aquest enllaç: FER CIÈNCIA A CASA!

Dissenyant una activitat per fomentar el pensament crític

La sessió del LIEC d’ahir dia 4 de març es va plantejar com un taller de disseny d’activitats didàctiques que fomentessin el pensament crític. Tot i així, vam poder reflexionar al voltant de diferents idees que comentarem. Per una banda, es vam voler compartir una sèrie de notícies. Entre elles, vam recomanar la lectura d’un…

Enseñando Ciencia con Ciencia

El proper 5 de març es presenta a la Residència de Estudiantes de Madrid el llibre, coordinat per Digna Couso (UAB) i Rut Jiménez-Liso (UAL)  «Enseñando ciencia con ciencia». Aquest llibre, que ha estat realitzat amb el suport de Fecyt i la Fundacion Lilly, inclou una síntesi de resultats en ensenyament i aprenentatge de les…

Simposi sobre el Pensament Crític i Creatiu a l’Educació

Us compartim la informació sobre aquest Simposi que organitza l’ICE UAB els propers 27 i 28 de novembre. Us adjuntem la informació a continuació: A diari cadascú de nosaltres hem d’aplicar els nostres coneixements per interpretar el que passa al nostre voltant, hem de decidir com a membres d’una comunitat i hem d’actuar individualment o…

Les preguntes per fomentar el pensament crític i científic

L’octubre hi ha unes jornades per treballar el pensament crític a l’aula La begonya ens ho explica. Encuentros, s’acaba el termini! Avui ens ha visitat la Inés M. Bargiella de la USC que fa la tesi sobre el pensament crític i l’ensenyament de pràctiques científiques a educació infantil. Primer ens va presentar el projecte CRITHINKEDU…

Del disseny de noves activitats a les preguntes filosòfiques

El passat dia 8 de gener vam començar l’any molt actius pensant com podríem iniciar el disseny d’activitats que fomentin el pensament crític a través de contextos controvertits per la ciència i la societat. A través de la següent plantilla, vam treballar en grups pensant contextos i objectius per treballar el pensament crític a l’aula…

Nova doctora en Didàctica de les Ciències, Elena Boadas

El passat divendres 31 de gener, la nostra companya del LIEC Elena Boadas va fer lectura de la seva tesi doctoral a la Facultat d’Educació de la UAB. La tesi, dirigida per la professora Conxita Márquez i en Carles Monereo, tracta d’aprofundir en com es pot millorar la competència científica a educació primària des de…

OpenLAB UAB, una oportunitat per materialitzar les teves idees!

La UAB ofereix un espai col·laboratiu per poder co-crear tot allò que se’t passi pel cap! A la Facultat d’Enginyeria existeix un espai, conegut com FabLabs que tenen a disposició de la qualsevol persona impressores 3D, impresora pirografiadora entre d’altres recursos. La idea es poder compartir recursos de l’estil banc de temps i que es…

Why Everybody Love Our Snacks

Premium Quality

Proin nisl risus, tincidunt sed rutrum nec, imperdiet ac enim. Morbi faucibusd ac – lorem glavrida liquam erat volutpat.

Ready to Use

From amet glavrida roin nisl risus lore ipsum, tincidunt sed rutrum nec, imperdiet ac enim. Morbi faucibusd ac – lorem glavrida liquam erat volutpat.

100% Natural Ingridients

Totincidunt sed rutrum nec, imperdiet ac enim. Morbi faucibusd ac – lorem glavrida liquam erat volutpat glavrida lorem.

Innovative

Lorem ipsum  risus, tincidunt sed rutrum nec, imperdiet ac enim. Morbi faucibusd ac – lorem glavrida liquam erat volutpat.

Secret Ingridients

From loin nisl risus lore ipsum, tincidunt sed rutrum nec, imperdiet ac enim. Morbi faucibusd ac – lorem glavrida liquam erat volutpat.

Suitable for Animals

Proin nisl dolor: tincidunt sed rutrum nec, imperdiet ac enim. Morbi faucibusd ac – lorem glavrida liquam erat volutpat.

Purchase Seven Snacks Online

[dt_products_masonry mode=»grid» bwb_columns=»desktop:3|h_tablet:3|v_tablet:2|phone:1″ gap_between_posts=»25px» dis_posts_total=»6″ product_descr=»y» ids=»»]

How To Make An Order?

 • 1. Select your snack

  Amet amos – massa nec dapibus tempus. Lorem ipsum dolor glavrida. Etiam venenatis odio vestibulum purus lacinia, vitae scelerisque lacus consequat.

 • 2. Add it to the shoppint cart

  Duis pellentesque massa nec dapibus tempus. Etiam venenatis odio vestibulum purus lacinia, vitae scelerisque lacus consequat.

 • 3. Complete the checkout form

  Duis pellentesque massa nec dapibus tempus. Lorem ipsum dolor glavrida. Etiam venenatis odio vestibulum purus lacinia, vitae scelerisque lacus consequat.

 • 4. Enter desired shipping address

  Lorem ipsum nulla! Duis pellentesque massa nec dapibus tempus. Etiam venenatis odio vestibulum purus lacinia.

 • 5. Receive your order & enjoy!

  Glavrida sit amet – lorem ipsum nulla! Duis pellentesque massa nec dapibus tempus. Etiam venenatis odio vestibulum.

Have Any Questions?

Mail Us!

hello@dream-theme.com

Call us!

001 234 56 78

SEND MESSAGE!

Where To Buy Seven Snacks